Sommerens høydepunkt – koggregatta

Jeg gleder meg hvert år til sommerens høydepunkt – koggregattaen i Kragerø. Fastboende og sommergjester konkurrerer om hvem som har den raskeste koggen. Blindtarmen i Kragerø tømmes for plastbåter. Nå er det tresnekkene som «ruler». Det er et myldrende liv i byen. Noen koser seg på Tollboden med reker og hvitvin, og andre følger med på koggracet. Vi deltar med over 60 år gamle «Inger» for å oppleve den fantastiske stemningen.

koggregatta i KragerøNoen har trimmet motoren, og de fleste snekkene er flott dekorerte. Båtene er stylet i ulike varianter. Vi pynter ikke båten, jeg har nok med å style meg selv, hoho 🙂

koggregattaKoggracet er spennende og morsom, fylt med mye latter. Når startskuddet går, er det vil kamp etter å komme først ut. Båtene stenger for hverandre og prøver å lage store bølger. Noen kler seg ut som sjørøver og løfter sabelen.

Det er alltid en båt eller to som går på grunn og nesten forliser. Da er det bare å øse for livet og berge seg i land. Galskapen lenge leve.

koggregattaEtter regattaen er det høytidelig utdeling av premier. Størst prestisje er det til den som kommer først i mål. Men det er også premier til de flottest dekorerte båtene. Her er Nina Terese i jentekoggen, hvor hun er kaptein 🙂Putte Semb og Vidar Tjessem har arrangert koggregattaen siden 2006. Tusen takk!

Dagens ord: Det viktigste er ikke å vinne, men og delta.

Foto: Stylist Karen Eriksen

Publisert: 24.07.2016

2 kommentarer

Anita Kristin Skofterud Pedersen Svar

Ser helt fantastisk ut 😏😏😏

Karen Eriksen Svar

Det er en morsom opplevelse 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *