Glassblåser

Glassblåser Vigdis Helmersen

Vigdis Helmersen er en dyktig glassblåser og formgiver som blåser både bruksgjenstander og kunst. Hun holder til i Kragerø hvor hun har sitt verksted og utsalg, men er oppvokst i Oppdal, Sør-Trøndelag og er utdannet kunsthåndverker i glassformgiving fra Glas- og Keramikkskolen på Bornholm.

Glasblåser Vigdis HelmersenJeg elsker hennes galleri og er innom der flere ganger i løpet av året for å se på det hun lager. Jeg blir både fristet og inspirert:) Her ser du Vigdis som pakker inn julegaver allerede i oktober. Kundene kommer langveis fra for å kjøpe flotte glass. «Helmersen Glass» ble etablert i 2009 i Kragerø med ekte gammeldags glassblåserverksted.

Glassblåser Vigdis Helmersen

Vigdis sine arbeider inspireres gjerne fra naturen. Serien –  vinteren fra Trollheimen – heter Frost, mens serier som Bølge og Ocean er hentet fra havet.

Jeg samler på Ocean-glassene på hytta i skjærgården. Glassene lages i mange forskjellige farger som står godt til hverandre. Når vi har besøk får gjestene hver sin farge. Da blir det gjerne mindre oppvask. Supersmart spør du meg. Lekkert å pynte bordet med de fargeglade og dekorative glassene.

Glassblåser Vigdis HelmersenTwinkel, twinkle little……., har du sett noe så vakkert? Vigdis er kreativ og flink. Dette er en herlig lampe. Kunne godt tenke meg den over spisebordet:)

Glassblåser Vigdis Helmersen

Hyggelig om du går inn på Helmersen Glass på FB og følger siden. Det er viktig å støtte flinke norske designere. Håper du ble nysgjerrig og får lyst til å kjøpe noe til deg selv eller andre du er glad i:)

Dagens ord: Vel blåst!

Foto: Blinyblogg

Publisert: 25.10.2016

4 kommentarer

Maily Svar

Wow; så mye lekkert

Karen Eriksen Svar

Helt enig 🙂

Monika Westhrin Svar

Utrolig mye flott der.?

Karen Eriksen Svar

Helt enig Monika 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *