Gled en som gruer seg til jul

Jeg elsker førjulstiden. Pynte til jul, tenne stearinlys, og finne roen i sofaen. (Ikke alltid lett, men prøver.) Gleder meg over mine barn og Mr. L.

Men jeg vet det er mange som ikke er så heldige som meg, og jeg kjenner også ofte på min egen melankoli.

I hele desember spiller P 7 klem kun julemusikk, og ofte hører jeg de engelske julesangene som jeg elsker. Da er det tid for ettertanke. Barndomsminner dukker opp og det er lett å kjenne på sorgen og savnet etter min mor.

La oss gjøre en forskjell og kjenne på den gode følelsen av å gi sammen med Kirkens Bymisjon. De har startet prosjektet «Gled en som gruer seg til jul». Pengene som kommer inn går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjon sine møtesteder over hele landet.

Gjennom denne viktige juleaksjonen oppfordres folk til å gi to julemiddager ved å sende SMS <GLEDE> til 2490, til en verdi av 80 kroner.img_7046

 

Et måltid hos Kirkens Bymisjon er ikke bare næringsrik mat. Bordfellesskapene med de gode samtalene virker som et smertestillende middel for mange med en tøff hverdag. STØTT SAKEN 🙂

En del Kirkens Bymisjon sin juleaksjon er at det skal deles ut 10.000 hjemmestrikkede oransje skjerf over hele landet. Dette skal være med på å skape Årets varmeste dag!

Det oransje skjerfet skal være Norges varmeste skjerf. Når du tar det på deg blir du nemlig ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du ønsker et varmere samfunn. Skjerfene er strikket av mennesker som ønsker varme og inkludering i en førjulstid som er tung for mange. Så da er det bare å sette igang og strikke skjerf, sier nå jeg.

Blogger Line Langmo er ambassadør for oransje skjerf-aksjonen, og går foran som et godt eksempel og har satt seg ned for å strikke skjerf.Juletre med lysJeg blir stolt av at det er så mange som bryr seg, helt rørt faktisk. Dere som følger meg på bloggen har sett ordtaket før og jeg sier det igjen. MAN BLIR IKK FATTIG AV OG GI. Nyt adventstiden og husk å gi hverandre en klem. Du får en STOR klem av meg, hvis du vil ha 🙂

Foto: Karen Eriksen
Publisert. 10.12.2016

2 kommentarer

Ann Magritt Tørum Svar

Enig med deg, Karen – man blir ikje fattig av å gi! Takk for godt og hjertevarmt innlegg som jeg deler og håper at flere leser og gleder noen med en deilig middag for to ?

Karen Eriksen Svar

Ja, la oss håpe det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *