En hyllest til tante Tora

Min kjære tante Tora sovnet stille inn 12. desember. Et nydelig menneske har gått bort. Tante Tora ble 93 år, og jeg er dypt takknemlig for at jeg fikk mange hyggelig stunder sammen med henne.

Det er rart å tenke på at jeg en gang vil være blant de eldste i familien, og at ”ryggdekningen” blir borte. Det er kun min far igjen i eldste generasjon.

Trøsten får være at siden jeg syntes mange gamle mennesker er kunnskapsrike, interessante, og reflekterte – så vil forhåpentlig de unge tenke det samme om meg.

Jeg så hvordan alle satte pris på tante fordi hun var så snill. Det er en kunst å være snill. Det trengs både klokskap og omtanke. Jeg skal prøve å være som henne.Må si min skjønne tante var heldig. Min tvillingsøster og jeg slåss om hennes gunst til vi var langt oppe i 20-årene. Jeg ble sjalu på min søster hvis hun hadde møtt tante Tora uten at jeg var med. Her sitter vi på fanget hennes.

Jeg besøkte tante to eller tre ganger i uken de siste årene hun levde. Jeg var hennes personlige stylist. Jeg fylte skapet hennes med fargerike plagg. Hun likte å kle seg pent. Jeg stelte huden, sminket og gjorde henne fin på håret. Tante følte seg 10 år yngre etter jeg hadde vært der. Tenk så heldig jeg var som ga henne den opplevelsen.

Som alle voksne mennesker vet, så forandrer vi oss ganske lite – inni oss. Jeg er den samme som jeg alltid har vært!

Men det som skjer er at man får mer indre ro og trygghet. Det er en god ting. I min bransje som stylist, ser de unge på meg som at jeg har godt ut på dato. De skulle bare vist hvilket spennende stylist-liv jeg har hatt. Hadde de bare tatt seg tid til å lytte. Hvor er nysgjerrigheten?Tante Tora likte – som meg – å samle flere generasjoner til selskaper. Jeg har to flotte sønner som også liker en miks av unge og gamle mennesker. Og nå har min eldste sønn overtatt stafettpinnen, og holdt i år en stor julemiddag for første gang. Så deilig å bare bli servert. Det var sannelig på tide. hoho

Den offentlige eldreomsorgen mange steder i landet burde vært bedre. Politikere lover og lover. De gamle fortjener bedre. Det er aldri for sent å bli flinkere til å ta vare på de gamle. Du kan være med å gjøre en forskjell. Den største gleden er å glede andre.

Dagens ord: Omsorg for andre er en vei til egen fremgang!

Publisert: 29.12.2017

4 kommentarer

Hanne Kolbru Svar

Fine refleksjoner om familiebånd og tradisjoner! Dere var heldige begge to, og det er trist når de vi er så glade i går ut av livet. Da er det godt å ha slike gode minner. Kondolerer til dere alle <3
Hilsen Hanne

Karen Eriksen Svar

Tusen takk Hanne 🙂

Ingrid Svar

For noen flotte og reflekterte ord du deler, og din tante var også heldig som hadde deg. Altfor mange eldre er ensomme og ha få som tar vare på dem, men man høster ofte som man sår. Kondolerer til deg og din familie.

Beste hilsen Ingrid

Karen Eriksen Svar

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Ingrid 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *