Wien er min nye favoritt

Hvert år i desember reiser Mr. L og jeg til en ny by for å gå på julemarkeder, og for å komme sikkelig i julestemning. I år ble det Wien i Østerrike. Et meget godt valg. Wow, så mange flotte julemarkeder, vakre julepyntete gater, og hus pyntet med store juledekorasjoner. Et yrende liv, med glade mennesker iført lue og skjerf. Tok av meg den store hatten når jeg skulle ta bildet, hoho, litt forfengelig. For vinden var sur og kald, men jeg var heldigvis godt kledd med boblejakke under kåpen og ullundertøy. Vi bodde på hotellet med det velklingende navnet Palais Hansen Kempinski. Det kan virkelig anbefales. Vakkert, lunt og hyggelig.

Det er ikke hverdagskost å starte frokosten med et par glass Moet & Chandon. Du og du så kjekk Mr. L ble etterhvert under frokosten, hoho. Frokosten varte helt til kl. 14. Ikke rart vi brukte flere timer på frokosten. Trengte egentlig ikke mer mat den dagen.

Utenfor de mest populære konditoriene var det lange køer. Alle ville ha en bit av den verdenskjente Sachertorten. Heldigvis var det for kald for meg til at jeg orket å stå i kø, så jeg slapp de kaloriene. Derfor ble det heller ikke noe bilde av den berømte sjokoladekaken.Lekre butikker og handlegater. For deg som er opptatt av shopping er gamlebyen i Wien et eld0rado, med en fin blanding av de store merkebutikkene og mange spennende småbutikker. Dessuten er selvsagt alle billigkjedene der.

Det er noe for en hver smak. Jeg ble fasinert av alle de jålete, oversminkede damene i pels, kostbare vesker og med høye heler. Jeg gikk rundt i uggs-ene mine og hadde det behagelig.Kjøpte mange fine julegaver til Mr. L.  Klær selvfølgelig. Så nå gleder han seg til jul. Det eneste jeg ønsker meg til jul er nye brune Uggs som holder meg varm på bena, og det ønsket håper jeg går i oppfyllelse.

Helt ærlig så ønsker jeg meg også en enstens diamant til å ha i halsgroben, men den vet jeg kommer en vakker dag, om ikke såååå lenge, og jeg skal kjøpe den til meg selv.Man blir rett i ryggen av å gå rundt i denne byen. Det er så mye flott arkitektur å se på. Jeg fikk helt hakeslepp. Rundt hvert gatehjørne i den gamle keiserbyen var det nye storslagne overraskelser. Det tok liksom aldri slutt.Vi var på en kirkekonsert i den store Stephansdomen. Det var iskaldt å i kirken, men vakkert og stemningsfullt. Men det var musikantene på julemarkedene, som virkelig satte oss i julestemning, og de var til og med gratis.

Men jeg må få nevne en ting:Vi hørte på Sølvguttene i Ris kirke for et par uker siden. Jeg skjønner nå – etter Wien – at ikke mye er flottere i førjulstiden enn Sølvguttene i en norsk kirke.Blir man sliten i bena når man spaserer rundt i den vakre byen, er det bare å bestille en hest og vogn og føle seg som litt kongelig 🙂

Håper jeg inspirerte deg til å reise en tur til Wien.

Dagen ord: God tur til Wien

Foto: Karen Eriksen

Publisert : 22.12.2017

9 kommentarer

Ingrid Svar

Wien er utrolig flott by, helt enig med deg. Jeg har vært der et par ganger og da også på omvisning på de mange flotte slottene som er der. Jeg vil tilbake. Juleklem fra Ingrid

Marianne Rasmussen Svar

Så helt hærlig ut 😊 God jul 🎄🤶🎄

Karen Eriksen Svar

Det er bare å ta seg en tur en vakker dag, Marianne. God jul til deg og dine 🙂

Merete Svar

Så fine bilder og artig skrevet , fikk lyst til å dra dit før jul en gang .
God jul til deg

Karen Eriksen Svar

Sååå hyggelig tilbakemelding Merete. God jul til deg og dine 🙂

Kari Svar

Har vært i Wien mange ganger, har til og med bodd der et halvt år! Skjønner godt din fascinasjon av denne byen, Wien er for meg verdens vakreste……..

Karen Eriksen Svar

Ja, Wien er utrolig vakker by, Kari 🙂

Belle Hokland Gulbjørnrud Svar

Ja,enig med deg,Wien er en nydelig by. Opplevd mye av det du beskriver, bortsett fra frokosten da.Tror jeg må notere meg det hotellet🤣God jul til deg og dine!🎅

Karen Eriksen Svar

Flott at jeg inspirerer Belle 🙂 God jul til deg og dine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow

Abonnér på bloggen

Blogglistenhits